Mă uit în urmă și realizez că aproape toate lucrurile mi s-au întâmplat altfel decât am planificat inițial. Nu am devenit educatoare așa cum, copilărește îmi doream. Copilul acela premiant nu a devenit proprietarul unui lanţ hotelier la maturitate. Casa aceea de la munte sau de la mare încă așteaptă (pentru cine ştie cât timp) să fie construită. Și  cu toate acestea, mereu am făcut şi am avut tot ceea ce mi-am dorit.

Cum se poate așa ceva? Păi se poate atunci când faci planuri, dar îmbrățișezi orice schimbare apărută. Nu sunt persoana cea mai zen. Ba chiar mă lamentez foarte mult pentru fiecare lucrușor care nu merge. Dar, cumva, iată că am reușit să mă redresez din mers și să primesc partea bună a tuturor schimbarilor de plan.

Așa a fost și ziua de azi. Inițial planificasem să o petrec împreună cu prietenele mele, cu soții și copiii noștri în Ploiești, într-un loc frumos. Dar, se pare că astrele nu s-au aliniat conform dorinței mele și nu am mai organizat petrecerea.

Totuşi lucrurile s-au aranjat cum nu se putea mai bine. Am petrecut toată dimineața la Cărturești. De mult imi doream să ajung, dar nu reușisem.

 

Văzusem poze, citisem, știam cum este acolo. Dar să ma plimb efectiv printre rafturi, să mă așez în tihnă pe un fotoliu și să răsfoiesc cărțile care îmi faceau cu ochiul, a fost o experiență dătătoare de calm și bucurie. Cred că aș fi cea mai fericită daca aș locui într-o librarie sau într-o bibliotecă. Ce poate fi mai frumos decât să petreci câteva ore printre unele dintre cele mai dragi lucruri sufletului tău: cărţile?!

Am plecat de acolo cu un cadou, o carte despre care citisem, pe care mi-o doream și care se potrivește cu starea mea din această perioadă: „Mica enciclopedie hygge – rețeta daneză a fericirii”.

Acum sunt în parc, aștept să se facă ora să îmi iau copilul de la grădi și răsfoiesc nerăbdătoare cartea, mâncând  cu poftă plăcintă caldă.

 

Realizez că este aniversarea perfectă, pe sufletul meu. După amiază o să mă întâlnesc cu o prietenă dragă, care vine cu copiii tocmai de la Galați, într-o călătorie în București pe care nu o planificase pentru azi. Dar, uite așa, lucrurile nu se întâmplă mereu cum planificăm, ci exact așa cum ne este bine.

Să trăim, deci, cu bucurie fiecare clipă așa cum ne este ea dată!

Later edit:

Am venit de la grădi cu fiică-mea şii … surpriză … soţul meu a rămas să lucreze azi de acasă şi să mă aştepte cu …

 

… el.

Eu vă zic: dacă planetele nu se aliniază într-o linie perfectă, așa cum ne dorim, hai să le lăsăm în pace şi să le studiem cu atenţie. Vom vedea că s-au aşezat într-o perfectă formă de inimă. 🙂

 

Articol scris de: Loredana Nan

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.