Timp de citire: 8 minute

Cine sunt

Acest sit ( https://www.jurnalulfericirii.ro ) aparţine unor persoane fizice. Pentru a ne contacta, folosiţi informaţiile din secţiunea Contact.

Ştim cât de important este ca datele dumneavoastră personale să fie protejate, tocmai de aceea, nu cerem date atunci când nu avem cu adevărat nevoie de ele şi facem tot posibilul ca cele pe care ni le furnizaţi să le păstrăm în siguranţă.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe sit, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Media

Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

Formular de contact

Pentru a valida faptul că expeditorul mesajului nu este un robot, folosim serviciu Google reCaptcha pentru validare. Drept urmare, trimitem informaţiile către acest serviciu. La momentul trimiterii datelor din formularul de contact, datele sunt trimise prin email direct către proprietarul sitului. Acest email include adresa IP, data şi ora, numele, adresa email, telefonul, subiectul şi mesajul.

Datele personale primite prin acest formular de contact sunt folosite pentru a răspunde solicitării menţionate în formular. Datele nu vor fi folosite în scopuri de marketing.

Imagini Gravatar

Această funcție va trimite un hash al adresei de e-mail a utilizatorului (dacă este conectat la WordPress.com – sau dacă a trimis un comentariu pe sit folosind adresa de email care este atașată la un profil activ Gravatar) la serviciul Gravatar (deținut de Automattic) pentru a prelua imaginea de profil şi a o afişa pe sit. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/.

Derulare infinită

Date utilizate: Pentru a înregistra vizualizările de pagini prin statisticile WordPress.com cu încarcările suplimentare, sunt folosite următoarele informaţii: adresa IP, ID-ul utilizatorului WordPress.com (dacă eşti autentificat), numele de utilizator WordPress.com (dacă eşti autentificat), user agent (browser-ul), adresa URL, adresa URL de la care aţi venit, data şi ora, limba browser-ului, codul țării.

Activitate urmărită: Afișările de pagini vor fi urmărite cu fiecare încărcare suplimentară (ex: când ajungeţi jos, la finalul paginii și se încarcă automat un nou set de postări).

Autentificarea

Autentificarea vizitatorilor nu este necesara pe acest sit. Doar administratorii trebuie să se autentifice. În cazul încercărilor frauduloase de autentificare, mai multe date sunt înregistrate şi trimise către diverse sevicii.

Date utilizate: Pentru a verifica activitatea de autentificare și a bloca încercările frauduloase, sunt utilizate următoarele informații: adresa IP, adresa de e-mail/utilizatorul (în funcție de ce este folosit în timpul procesului de autentificare), şi toate header-ele HTTP ataşate de IP-urile vizitatorilor care au o astfel de tentativă.

Activitate urmărită: Încercările eşuate de autentificare (acestea includ adrese IP şi user agent). De asemenea setăm un cookie (jpp_math_pass) pentru o zi pentru a reţine dacă/când un utilizator a rezolvat cu succes o verificare captcha pentru a verifica faptul că este un utilizator uman. Citeşte mai mult despre acest cookie.

Sincronizarea datelor (?): Încercările eşuate de autentificare, ce conţin adresa IP, adresa de e-mail/utilizatorul şi user agent.

Abonarea

Date utilizate: Pentru a iniția și procesa abonările, sunt utilizate următoarele informații: adresa email a abonatului și ID-ul postării sau comentariului (în funcție de specificul abonării care este procesat). În cazul inițierii unei abonări noi, colectăm, de asemenea, câteva date de bază despre server, inclusiv toate cererile de headere HTTP ale utilizatorului abonat, adresa IP și URI-ul care a fost dat pentru a accesați pagina (REQUEST_URI şi DOCUMENT_URI). Aceste date de server sunt utilizate exclusiv în scopul de monitorizare și prevenire a abuzului și a spamului.

Activitate urmărită: Cookie-urile funcţionale sunt setate pentru o durată de 347 zile pentru a aminti situl utilizatorului şi alegerilor despre abonarea la post-uri, dacă există o asemenea abonare.

Cookie-uri

Dacă lași un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul.

Când te autentifici, vom seta și câteva cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul tău. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expiră după 1 zi.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel sit web.

Statistici

Folosim Google Analytics pentru a monitoriza statistic vizitele pe sit. Menţionăm că folosim modul anonim de colectare a IP-ului.

Statistici WordPress.com

Date utilizate: Adresa IP, ID-ul utilizatorului WordPress.com (dacă eşti autentificat), numele de utilizator WordPress.com (dacă eşti autentificat), user agent (browser-ul), adresa URL, adresa URL de la care aţi venit, data şi ora, limba browser-ului, codul țării. Important: Noi nu avem acces la niciuna din aceste informaţii prin această funcţionalitate. De exemplu, noi putem vedea că un post are 285 vizualizări, dar nu putem vedea specific  utilizatorii/conturile care au văzut acel post. Jurnale statistice — conţin adresa IP a vizitatorului şi numele de utilizator WordPress.com (dacă eşti autentificat) — sunt stocate de Automattic pentru 28 zile şi singurul scop pentru care sunt folosite este această funcţionalitate.

Activitate urmărită: Vizualizările de pagini şi post-uri, accesarea legăturilor externe, sursa URL-urilor şi termenii din motoarele de căutare, şi ţara. Jetpack urmăreşte de asemenea performanţele de încărcare pe fiecare pagină inclisuv fişierul Javascript folosit pentru urmărirea statisticilor. Aceasta este exclusiv pentru urmărirea performanțelor agregate, pentru a preîntâmpina probleme de performanță. Aceasta include urmărirea încărcării paginilor şi durata încărcării resurselor (fişiere imagine, fişiere Javascript, fişiere CSS, etc.).

Realizarea de profiluri

Nu realizăm acţiuni de profilare.

Cu cine partajăm datele tale

Nu partajăm cu nimeni datele cu caracter persoanal pe care ni le furnizaţi. Singurele date pe care le partajăm sunt cele pentru statistici.

Unde stocăm datele cu caracter personal

Datele dumneavoastră sunt stocate într-o țară situată în Spațiul Economic European („SEE”).

Găzduirea acestui sit (atât fişiere cât şi baza de date) este în Germania.

Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

Unde îți trimitem datele

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Periodic se fac copii de siguranţă ale sitului. Acestea sunt stocate în România.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

JurnalulFericirii.Ro respectă dreptul dumneavoastră la confidențialitate. Este important să vă controlați datele personale. Aveți următoarele drepturi:

Dreptul la informare: dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea şi protejarea datelor cu caracter personal de către JurnalulFericirii.Ro. Acesta este scopul informațiilor incluse în această politică.

Dreptul de acces la date: dreptul de a obține de la JurnalulFericirii.Ro confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de către acesta.

Dreptul la rectificare: dreptul de a obține rectificarea datelor inexacte, precum și completarea datelor incomplete.
Pentru a face acest lucru, vă rugăm să ne contactați folosind informațiile de la secțiunea Contact.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obține, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile legale, ștergerea datelor cu caracter personal.

Dreptul de a vă opune marketing-ului direct, inclusiv profilarea: vă puteți dezabona sau renunța la comunicarea de marketing direct în orice moment.
Este mai ușor să faceți acest lucru dând clic pe linkul „dezabonare” în orice e-mail de marketing pe care vi-l trimitem. În caz contrar, ne puteți contacta utilizând informațiile de contact de la secțiunea Contact.
Dacă doriți să vă opuneți oricărei activități de profilare, vă rugăm să blocați cookie-urile de marketing.

Dreptul de a retrage consimțământul în orice moment pentru prelucrarea datelor pe baza consimțământului: vă puteți retrage consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră atunci când o astfel de procesare se bazează pe consimțământ. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către JurnalulFericirii.Ro către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile legale.

Dreptul la restricționarea prelucrării: dreptul de a obține, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioară a acestora.

Dreptul de a dezactiva Cookies: în afară de dreptul de a retrage consimțământul pentru cookie-urile în legătură cu care consimțământul a fost necesar, aveți dreptul să dezactivați modulele cookie. Setările din browser-ele de Internet sunt de obicei programate în mod implicit pentru a accepta modulele cookie, dar puteți să le ajustați modificând setările browser-ului.
Multe module cookie sunt folosite pentru a spori gradul de utilizare sau funcționalitate a siturilor web; prin urmare, dezactivarea modulelor cookie vă poate împiedica să utilizați anumite părți ale sitului nostru.
Dacă doriți să restricționați sau să blocați toate cookie-urile stabilite de situl nostru (care vă pot împiedica să utilizați anumite părți ale sitului) sau orice alte situri, puteți proceda prin setările browser-ului. Funcția Ajutor din browser-ul dumneavoastră vă va spune cum. Pentru mai multe informații, consultați www.aboutcookies.org;
Pentru detalii complete despre ce cookie-uri stocăm, pentru ce anume şi cum le puțeti dezactiva, vă rugăm să vizitaţi pagina Cookie-uri.

Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități competente: aveţi dreptul de a vă adresa cu plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a vă adresa justiției pentru apărarea oricăror drepturi garantate de legislația aplicabilă în domeniul protecției datelor cu caracter personal, care au fost încălcate.

Pentru exercitarea oricărui drept descris, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile din secţiunea Contact (dacă nu este specificată o altă metodă la dreptul pe care doriți să-l exercitați). În dovedirea cererii dumneavoastră, este posibil să solicităm o dovadă a identității dumneavoastră. În cazul abuzurilor, avem dreptul de solicita o taxă solicitantului.

Contact

Loredana Nan

email: loredana @ jurnalulfericirii.ro