Idei practice
Bunica mea a fost croitoreasă. De la ea am moştenit plăcerea de a lucra, de a tricota, de a croşeta şi chiar am avut nişte încercări de a croi şi a coase câte o hăinuţă pentru păpuşile mele. Am moştenit mai mult plăcerea decât îndemânarea, dar asta este altă poveste 🙂 . De asemenea mă atrag foarte mult şi soluțiile practice care se găsesc pe internet la tot pasul. Cum le văd, cum le citesc şi le pun în aplicare pe cele care îmi par utile. Așa că o să vă arăt aici câteva lucruri care mi-au plăcut şi pe care le-am aplicat.
De curând am vazut un tutorial despre cum poţi să foloseşti ingenios blugii vechi. Tocmai făcusem curat în şifonier şi aveam pregătiţi niște blugi şi niște pantaloni vechi pentru aruncat. Le-am schimbat instant destinaţia şi iată ce a ieşit: două coșulețe textile pentru jucăriile Larisiei.
A fost foarte simplu de făcut. Am tăiat câte o bucată din fiecare crac al pantalonului, am cusut în partea de jos şi am adăugt încă două cusături pe laterale, pentru a da stabilitate coșulețului.
Apoi am mai migălit puţin la floricele şi la fluturaş, pe care le-am decupat din niște bucăţi de fetru pe care le aveam prin casă. Dar se poate folosi orice material. Oricum au avut un foarte mare succes la fie-mea, dar m-au ajutat şi pe mine să îi organizez mai bine niște cărticele mici şi un puzzle care stăteau împrăştiate prin toată casa.
O altă problemă pe care o aveam, era că Larisia stătea destul de mult pe parchet în faţa frigiderului şi se juca cu magneţii pe frigider. Era o problemă doar pentru mine şi pentru creierul meu stresat. Pentru ea era foarte confortabil şi deloc răcoros. Si tocmai mă gândisem să mai cumpăr un covoraş pe care să il plasez lângă frigider (deja am pus covorașe prin toată casa pe unde are ea obiceiul să stea) când am găsit un articol despre cum poţi să confecţionezi singur covorașe colorate folosind materiale textile vechi, câteva gheme şi o croşetă. Bineânteles că am fost entuziasmată că am ce face cât timp o asist pe ea în reprizele în care construieşte cu Lego sau colorează, sau taie hârtiuţe cu foarfeca. Așa că m-am apucat să îi fac un astfel de covoraş.
Nu arată chiar așa de bine pe cât mă asteptam să iasă, aş fi putut să lucrez puţin mai îngrijit, dar totuşi este moale şi călduros, iar la următorul voi fi mai experimentată :-).
Pe de altă parte, din cauză că stăm într-un apartament închiriat, avem probleme uneori cu spaţiile de depozitare, şi nici nu putem să găurim pereţii cum vrem noi sau cum avem nevoie. Așa că am îmbrăţişat imediat ideea de a folosi la maxim aceiaşi blugi buni de aruncat. Iată că şi în baie am mai rezolvat o problema de organizare, ce ne-a asigurat un plus de ordine.
Am să închei relatarea mea cu o poză care va demonstra faptul că, dacă îţi foloseşti imaginaţia, poţi să păstrezi ordinea, chiar şi la raftul cu jucării al copilului. Cosuleţele şi cutiile de diverse dimensiuni sau materiale, ne ajută foarte bine în organizarea oricăror lucruri cărora parcă nu le găsim niciodată locul.
Adina
Bravoo! arata super..:*