20160130_074331E sâmbătă! Toată casa doarme. Dar eu îmi savurez momentul meu de linişte. Obișnuiesc să mă scol mai devreme, chiar şi în week-end, pentru că mă pot ocupa de mine şi de micile mele plăceri.

Până se trezesc şi ceilalți nu fac niciodată nimic. Poate să fie dezastrul dezastrurilor la noi în casă, poate să fie frigiderul gol (adică fară mâncare gătită), pot să nu am loc în baie datorită rufelor nespălate, pot să am alte sarcini rămase neîndeplinite din ziua anterioară, dar în aceste momente ale dimineţii eu le ignor pe toate şi mă ocup doar de mine.

Nu este nimeni să îmi solicite ceva, nu este nimeni să mă întrebe sau să mă pună să fac Lego pe covor. Sunt doar eu cu gândurile mele, cu cărţile mele şi cu micul meu dejun.

Ei da, micul dejun îl fac pentru toţi ai casei, pentru că este plăcerea mea magică. Până acum opt ani, aveam aceeaşi plăcere de a mă trezi devreme. Doar că îmi lua cel puţin 30 min să prepar micul dejun şi cafeaua, după care mă aşezam în faţa televizorului, pentru că trebuia să fiu informată înainte de a începe ziua. Făceam asta de câţiva ani buni, dar beneficiile nu existau, ba din contră. Așa că am fost foarte încântată, la un moment dat, să descopăr micul dejun de la Herbalife. Între timp am renunţat şi la ştirile de dimineaţă care îmi dădeau un sentiment negativ pentru toată ziua.

Acum prefer să citesc. Mai citesc şi ştiri, dar pe internet, pentru a face selecţie. Şi de atunci, de opt ani, am acelaşi ritual de dimineaţă: intru în bucătărie, pun apa pentru ceai să se fiarbă, pun apă cu suc de aloe într-un pahar şi pun în blender ingredientele pentru shake. În 5 minute micul dejun este gata, cu tot cu spălatul blenderului. Sucul de aloe are beneficii miraculoase. Cu el mi-am rezolvat problemele de digestie şi tranzit dificil încă de acum opt ani. Dar are şi un gust absolut delicios, cu aromă de mango, şi îţi asigură hidratarea necesară la prima oră a zilei. Fiica mea îl savurează, şi îmi mai cere „şuc”. Ceaiul este energizant şi mă trezeşte oricât de obosită aş fi. (Cred că realizaţi că, având o fiica de aproape 2 ani, deşi mă scol devreme, nu reușesc să mă şi culc devreme pentru a nu pierde din orele de somn). Dar ceaiul mă salvează întotdeauna, îmi limpezeşte gândurile şi îmi redă energia pentru întreaga zi. Unde mai pui că mă ajută şi dacă e rost de vreo răceală. Dar atunci mai adaug eu niște antioxidanţi foarte eficienţi (de asta fiica-ea nu a racit decât foarte puţin abia la un an şi 10 luni).

Şi, bineinţeles, piesa de rezistenţă este shake-ul. Azi l-am preparat cu banană, portocală, apă şi shake de măr copt şi scorţişoară. În shake-ul meu am adăugat şi vreo trei linguri de fulgi de ovăz. Dar eu am nevoie de mai multe calorii ;-). Şi o să îmi ţină de foame până la prânz. Dar, cel mai important este că îmi aduce aportul complet de nutrienţi şi eu mă simt într-o formă foarte bună, pot să alerg prin parc cu fiică-mea, pot să îi răspund răbdătoare de 50 ori la aceeaşi întrebare şi nici nu mai simt nevoia să ronţăi cum făceam pe vremuri.

Așa că acum mă pot aşeza liniştită să citesc, să scriu, să meditez şi să îmi savurez micul meu dejun care o să-mi fericească şi papilele gustative, nu doar celulele. 🙂

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.