Ştiţi momentele acelea când te simţi deznădăjduit, sau obosit, sau fără motivaţie, sau nesigur, sau … orice altă stare negativă v-ar mai putea încerca în momente mai mult sau mai puţin dificile ale vieţii?

Eu am obiceiul, în aceste momente, să citesc ceva pozitiv sau să văd un film care să mă motiveze sau încurajeze. Mi-am făcut încă din copilărie un astfel de obicei. Aveam câteva poveşti foarte bine stabilite, pe care le cunoșteam deja pe de rost, dar pe care le citeam cu diverse ocazii: când nu aveam chef să îmi fac lecțiile, sau când nu aveam chef să fac ordine în cameră, sau când eram tristă, etc. Pe măsură ce am înaintat în vârstă, am modificat lista de cărţi, şi chiar am îmbogăţit-o cu o listă de filme.

Astăzi o să vă împărtășesc şi vouă care sunt filmele pe care îmi place să le văd când am diverse stări … să le zicem negative … generate de mămicenia mea prelungită.

Pe locul 5 se află filmul „Mom’s night out”

Este o comedie, un pic religioasă spre final, dar care te poate motiva să îmbrăţişezi cu iubire tot ce vine către tine în această viaţă. Este amuzant, nebunesc, optimist, cu cadre duse la extrem pentru a ne revela, de fapt, furtunile cu care ne confruntăm în meseria de părinte. Este un film care ar putea inspira o mamă bloggeriţă la început de drum. Este un siropel uşor cu care vă puteţi delecta într-un week-end după o săptămână foarte plină, fără prea multe revelaţii sau profunzimi.

Pe locurile 4 şi 3 am trecut filmele „Bad moms” şi „A bad moms Christmas”

Sunt două filme în serie, în care Mila Kunis joacă rolul unei mame decise să nu mai accepte presiunea imensă care se pune în ziua de azi asupra noastră. Refuză să mai fie mama perfectă, să aplice până la uitare de sine a principiilor moderne în educare a copiilor, să gătească şi să aibă atitudinea perfectă în orice situaţie ivită. Este o pledoarie pentru normalitate şi echilibru în această, deja dificilă, meserie de mamă.

 

Sursa foto: http://www.bestquotesphotos.com/mila-kunis-a-bad-moms-christmas-movie-photos-wallpapers.html

 

Locul 2 este deţinut de filmul „Parental guidance”

Îmi place foarte mult acest film pentru că ne trage de mânecă atunci când alunecăm pe panta aroganţei. Am putea ajunge să credem că noi suntem perfecţi, iar părinţii noştri nu au făcut decât greşeli în creșterea noastră. Doar că putem constata că bunicii s-ar putea să rezolve situaţii pe care nu le poţi remedia cu nici un specialist. Şi este perfect în regulă să folosească metode ce elimină ultra-protecţia pe care o manifestăm noi azi faţă de copiii noştri,

Pe locul 1 am pus un film pe care l-am văzut şi înainte de a fi mamă, când eram doar femeie de afaceri. Îl revăd cu drag şi acum când mă simt uneori copleşită. Nu este doar un film care mă inspiră în situaţia mea actuală, ci şi un film de care mă agăţ ca să îmi păstrez vie ideea că se poate să întruneşti toate cele 3 roluri: mamă, soţie, femeie de carieră. Sarah Jessica Parker face un rol superb în „I don’t know how she does it”

 

Sursa foto: https://m.huffpost.com/us/entry/936428?guccounter=1

 

Vine week-end-ul așa că vă puteţi inspira din lista mea sau puteţi să mă inspiraţi şi voi pe mine consemnând la comentarii propria voastră listă.

Vizionare plăcută şi … mulțumesc anticipat! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.