Mi-a plăcut dintotdeauna să scriu şi să citesc. Am făcut asta tot timpul din momentul în care am învăţat literele. Am citit o mulţime de cărţi şi, în copilărie şi preadolescenţă am scris poezii, romane (pentru colegii de scoală) şi am ţinut jurnale. Dar conjunctura m-a adus în situaţia să devin economist şi să rămân doar cu visul de a scrie. După ce am devenit mamă, ca toate mamele dealtfel, mi-am reevaluat alegerile profesionale şi am ajuns la concluzia că nu mai am de ce să mai amân îndeplinirea visului meu. Acum un an şi jumătate, de Crăciun, soţul meu mi-a făcut cadou acest blog şi eu am început să îmi aştern gândurile şi trăirile pe filele albe de pe ecran.

A început să îmi placă din ce în ce mai mult şi să mă gândesc că mi-aş dori să şi monetizez acest blog. Ei, aici m-am împotmolit. Nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce aş putea să fac în acest sens. Norocul meu a fost că am găist o mămică drăguţă în parc (Mulțumesc Marina!) care m-a invitat să fac parte din comunitatea Digital Parents Talk. Aici, două fete extraordinare, Lavinia Pavel şi Ana Nicolescu, au strâns laolaltă bloggeri din nişa de parenting şi i-au pus să înveţe. Ei, glumesc! Lucrurile nu stau chiar așa de scolăresc. Dar, din primul moment în care am pus cursorul pe link şi am dat enter, am intrat într-o lume care îmi părea ireală. Oamenii se ajută între ei, poţi să adresezi întrebări în cadrul grupului şi niște oameni drăguţi (bloggeri mai vechi sau mai noi, mai mult sau mai puţin cunoscuţi) îţi răspund cu deschidere şi generozitate. Fetele organizează evenimente susţinute de sponsori, la care noi învăţăm gratuit tot ceea ce avem nevoie pentru a avea un blog de succes. Parcă visam.

Un astfel de eveniment a avut loc în septembrie. A fost primul eveniment DPT la care am participat, dar mi-a plăcut foarte mult. Au sărbătorit 1 an de la înființarea comunităţii, iar fetele au primit cadouri de suflet şi tort. Bine, tortul l-am mâncat noi.

foto Cristina Nichitus

Partenerii care au susţinut acest eveniment ne-au oferit o mulţime de informaţii utile şi cadouri drăguţe. Am fost găzduiţi la Conacul Golescu Grant de către Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală (un compartiment subordonat Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sector 6).

În prima parte a întâlnirii, Ioana Chicet Macoveiciuc (Prinţesa Urbană), caldă şi deschisă la poveşti după cum o ştim, ne-a povestit cum a construit un brand şi o comunitate.  Despre platforma Kinderpedia, special creată pentru grădiniţe şi părinţii copiilor de acolo, ne-a povestit Evelina Necula – specialist în marketing şi comunicare. Iar Diana Ghindă  ne-a explicat atât de frumos despre diferenţa dintre trib şi comunitate.

foto Cristina Nichitus

La pauză am luat prânzul şi am socializat la un pahar de Aqua Carpatica, că doar eram la şcoală, deci fără alcool 🙂 .

În a doua parte Lavinia ne-a condus cu măiestrie profesională prin hățișurile SEO şi ne-a răspuns, răbdătoare, la întrebări de începători, despre cum putem deveni mai vizibili pe Google.

Ne-am despărţit cu greu, după ce am gustat tortul aniversar şi am plecat către casă cu o mulţime de cadouri de la Idea Bank, Bioderma şi Disney Channel. Iar cei de la Disney Channel, susţinuţi de Learning Hub, au organizat un workshop la care copiii au putut să se distreze, în timp ce noi, mamele, eram la şcoala de bloggeri. Totodată ei au promovat şi noua serie animată „O poveste încâlcită”, ce a început din data de 2 octombrie ora 17.00. Bazat pe filmul de lung metraj cu acelaşi nume, ei au creat un serial în care oferă o variantă a ceea ce urmează după „… şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi …”

Una peste alta, am găsit acolo o gaşcă frumoasă, deschisă, cu oameni de calitate, gata să dăruiască, să te primească, să se distreze. Este foarte greu să găseşti așa ceva în aceste vremuri. Într-un așa mediu este clar că vom reuşi, așa cum spunea Ana, ” să facem o lume mai bună pentru copiii noştri”.

Articol scris de: Loredana Nan

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.