Încă de când eram mică aveam un vis: să am o vilă la munte, să mă duc acolo iarna și să petrec timp frumos, cu zăpadă multă, să ies ziua pe pârtie, apoi să stau seara la căldură în fața șemineului cu o cană de ceai și o carte bună, sau la vorbă cu prietenii pe care i-aș chema în vizită. Încă mai am visul ăsta. Până una-alta, merg la munte la pensiuni sau hoteluri.

Anul ăsta s-a ocupat soțul meu de vacanța de iarnă. Eu credeam că nici nu vom merge. Dar el, știind cât de mult îmi doresc eu să ajung și la munte, a decis până la urmă să mergem. El a găsit pensiunea Regina din Predeal și eu, după o scurtă privire pe site, am aprobat-o.

Ei bine, după ce am ajuns aici, i-am spus că sunt fericită pentru că am senzația că îmi trăiesc visul. Când o să îmi fac şi eu o reşedinţă de iarnă, va arăta ca aceasta (plus un şemineu). Pensiunea este foarte bine poziționată, la șoseaua principală, aproape de centru și la 5-10 mine de pârtia Clăbucet. Practic ajungi foarte ușor la ea și la punctele de interes din stațiune.

1 (vedere de la balcon către pârtia Clăbucet)

3

Când am ajuns și am privit-o, mi-a plăcut motivul floral încadrat în arhitectura exterioară. Am remarcat, după ce am intrat, că același motiv floral se regăsește și în lambriurile de pe hol și în desenul de pe tavanul camerei. Mi-a plăcut că era o linie unitară a designului. Asta mi-a dat de înțeles că au apelat la serviciile unui specialist atunci când au făcut această pensiune.

9

Imediat ce am intrat în cameră am simțit binecuvântata căldură după care tânjeam, având în vedere că ne aflam în plin cod portocaliu de ger. Am apreciat și spațiul generos al camerei și baia bine organizată.

HI122193682

HI122193680

Este adevărat că, fiind o pensiune de 4*, m-am așteptat să găsesc periuțe și pastă de dinți la baie, ca la un hotel de aceeași clasificare. Dar probabil că nu mă pricep eu la aceste reguli. Oricum au prosoape și uscător de păr. La două zile au schimbat lenjeria de pat și prosoapele. În frigiderul din cameră am putut să ținem lapte și gustări pentru fiică-mea.

În prima dimineață, când am mers la micul dejun, pur și simplu m-am îndrăgostit de restaurant. Atât de cochet aranjat și cu atâta atenție la detalii! Am băut lapte și ceai în căni vesele, cu desene de sezon și m-am delectat cu priveliștea de la geamurile cu pervazuri pline de zăpadă. Decorațiunile de Crăciun dădeau un aer atât de cald, încât as fi stat toată ziua acolo.

2

4

5

20170113_090725

Inițial mi s-a părut cam sărac bufetul suedez, dar apoi am aflat că ouăle, crenvurștii și cafeaua se fac pe loc, pentru a fi calde. Deasemenea, erau cam multe dulciuri oferite (bomboane de pom, biscuiți, prăjituri ambalate și cereale dulci cu ciocolată) pentru a fi considerate „child friendly”. Dar nu a fost o problemă atât de mare, ne-am descurcat până la urmă.

Un detaliu interesant l-am observat pe holuri, unde ne însoțeau de pe margine, frumos aranjați, zeci de ursuleți de pluș de toate mărimile și culorile, iar la geam străjuiau pitici cu felinare și păsări acoperite cu zăpadă.

6

7

8

Am putut închiria o sanie de la Casa Bradul (care este tot a lor și care se află peste drum) și pe care am putut să o ținem într-o cameră specială câte zile am avut nevoie de ea, urmând să plătim la final taxa de 10 lei pe zi. Doar că gazdele au fost atât de drăguţe şi nu ne-au mai luat bani. Nu era o sumă mare, dar gestul a fost drăguţ.

Vă recomand din toată inima să mâncaţi o salată din piept de rață afumat, cu portocale și nuci la Hotel Dragului, iar soțul meu vă recomandă ciolan de porc cu iahnie de fasole de la Hanul Domnitorilor.

Ne-am simțit foarte bine, a fost cald şi curat, am avut încredere să merg desculţă prin cameră ( ceea ce mi se întâmplă rar în hoteluri sau pensiuni). Personalul a fost foarte amabil și prietenos și am petrecut momente superbe, împreună cu fetița noastră de aproape 3 ani. Recomand cu drag această pensiune oricui ar dori să meargă, inclusiv familiilor cu copii. Şi aceasta nu este o reclamă plătită, ci am vrut să vă spun şi vouă cât de mult mi-a plăcut acolo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.