Afară este rece, dar este senin şi se anunţă a fi o zi frumoasă. Așa arată Bucureștiul la ora asta:

20161005_072901

20161005_072906

Așa era ieri după-amiază în parc. Frumos, cald (pentru noi care eram înbrăcate cu pulovere), dar cam răcoare pentru gâştele zgribulite.

20161004_172821

20161004_172801

Săptămâna asta va fi o săptămână de reorganizare. Nu-mi place deloc haosul din capul meu care se răsfrânge asupra tuturor din jur. De fapt nu e chiar haos. Hai să spunem că am prea multe lucruri lăsate la voia întâmplării, iar asta mă face să mă simt în haos. Vă spun săptămâna viitoare ce am reuşit să fac.

Săptămâna trecută, deşi s-a aflat sub semnul hazardului așa cum spuneam la punctul anterior, lucrurile s-au aranjat frumos. La iniţiativa unei persoane apropiate am fost la munte, la Căciulata – Vâlcea. A fost totul destul de spontan. Decizia de plecare am luat-o miercuri seară, iar sâmbătă dimineaţa porneam la drum.

Pădurea încă nu a ruginit, așa cum speram să se fi întâmplat, dar totuși a fost relaxant.

20161001_153415

20161001_162907

Pe de altă parte, savurez evoluţia libajului Larisiei. Mă încântă dialogurile din ce în ce mai dese şi mai variate cu ea. Pune întrebări, deschide conversaţii, dă răspunsuri şi mă uimeşte cu raționamente surpriză.

Ce meșteresc? Pregătesc o surpriză pentru Larisia. Nu spun deocamdată nimic. O să vă arăt poze când va fi gata. Sper să-mi iasă.

Sunt recunoscătoare pentru că sunt mamă. Nici o altă experienţă nu îţi poate oferi o gamă atât de largă de trăiri, cum ai parte în momentul când devii părinte.

Mă gândesc la rolul muncii în viaţa noastră. Munca, sub orice formă este ea, te menţine în formă (fizică sau mentală), îţi menţine moralul ridicat, te provoacă, te antrenează, te face mai puternic, mai creativ, mai sociabil. Dacă reuşeşti să faci ceea ce îţi place poate să îţi aducă chiar niște satisfacţii dincolo de partea materială. Munca te face un om mai bun, mai dezvoltat, mai disciplinat, mai vesel.

În bucătărie shake pentru toată lumea cu lapte, shake de fursecuri şi frişcă şi shake de zmeură şi afine. Mmmm! Lângă un ceai energizant fierbinte, ca să compenseze răcoarea de afară.

20161005_072627

Citatul săptămânii: „Munca îndepărtează de noi trei mari rele: plictiseala, viciul şi nevoia.” – Francois-Marie Arouet de Voltaire

„Găseşte un serviciu care să îţi placă şi vei adăuga cinci zile fiecărei săptămâni.” – Michelangelo Buonarroti

„Fără muncă, talentul nu este altceva decât un prost obicei.” – George Brassens

Pe de altă parte …

„Când munca e plăcere, viaţa e frumoasă! Când munca e o povară, viaţa e robie!” – Aleksey Maksimovich Peshkov

Vă doresc o zi minunată!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.