Ştiu că am mai scris despre asta, dar nu mă pot opri din a fi recunoscătoare pentru oportunitatea pe care am avut-o la un moment dat de a întâlni compania Herbalife. Această întâlnire providenţială mi-a adus o mulţime de lucruri, dar acum vreau să mă refer la o soluţie care m-a scutit de multe bătăi de cap: cea mai sănătoasă şi completă masă din lume. De când au început căldurile, copilul meu mănâncă într-un mod care ar panica orice mamă. Adică 80% din mâncarea ei zilnică este formată din pepene. Dacă reușesc să o conving să mănânce ceva supă sau felul II, gustă puţin şi apoi cere pepene, de parcă a făcut un compromis pentru mine să ia 2 linguriţe de ciorbă, iar acum gata, e cazul să îi dau ce vrea ea. Din când în când mai cere şi câte o felie de pâine. Şi nu vă imaginaţi că nu îi ofer copilului variante de mâncare. Ba din contră, ne aşezăm cu toţii la masă, îi facem poftă, îi propun variantele ei preferate de mâncare, o rog să îmi spună ea ce își doreşte, dar nimic. La rugămintea mea: „Spune-mi Lari ce vrei să mănânci şi eu îţi fac exact ce îţi place!” , ea se înveseleşte şi îmi răspunde: „Pepene!”

Imaginează-ţi că eşti mamă de copil de 2 ani şi el refuză orice îi oferi! Nu încep să te bântuie fricile şi gândurile că dacă face anemie sau dacă are nu ştiu ce? Ei bine, nu. Rămâi calmă dacă ai soluţia minune: Shake-ul Formula 1. Am marele noroc să am această masă completă şi sănătoasă la îndemână pe care nu o refuză niciodată. Dimineaţa îi fac un shake mare cu lapte şi mentă cu ciocolată, la care adaug 2-3 linguri de fulgi de ovăz şi puţină schizandra pisată (pentru imunitate) şi îl pun în două ceşcuţe: una o mănâncă atunci când se trezeşte pe la ora 6.00 – 7.00, iar pe cealaltă o mănâncă pe la ora 9.00 – 10.00. Şi apoi începe maratonul pepenelui: ora 12.00 pepene, ora 13.00 o felie de pâine goală, ora 15.00 pepene, ora 16.00 seminţe (ah da, uitasem că e pasionată de seminţe), ora 17.00 două bucăţele de cașcaval şi o felie de pepene … iar spre seară eu sunt deja obosită de atâtea promotion-uri de tipul: „Am o supică buuună! Vrei şi tu?” sau „Am făcut piure de legume așa cum îţi place ţie, mâncăm amândouă?”, „Îţi fac o omletă cu brânză?”, ” Vrei o clătită cu banană?”. Şi atunci ea mă surprinde: „Vreau paste.” „Yeee! Îţi face mami paste. Vrei cu brânză, cu sos sau cu lapte?” „Vreau cu lapte.” Perfect! Şi îi fac un castron mare cu paste cu lapte, în care nu pun zahăr, dar pun o lingură mare cu shake de măr şi scorţişoară, iar ea mănâncă de se bat lupii la gura ei. Ei bine, uite așa mă salvează pe mine shake-ul să nu o iau razna cât timp va mai ţine canicula, şi cât timp copilul meu nu va fi încântat să mănânce mâncare gătită. Pentru că ştiu că o lingură de Shake îi aduce deja foarte mulţi nutrienţi şi nici o temere de a mea nu ar avea fundament.

Săptămâna trecută am fost în concediu. Într-o dimineaţă, plecasem din restaurantul hotelului unde, din bogăţia de alimente oferite la bufetul suedez, fie-mea a ales (ce credeți_) … pepene. Pe hol stabilisem cu ea să mănânce şi niște shake cu iaurt în cameră, aşa că eram vesele şi zglobii şi cu gândul la bălăceala ce urma în mare. Atunci am trecut pe lângă o familie cu o fetiţă, cam de o vârstă cu a noastră, care mergea lângă doi părinţi îngrijoraţi ce o tot certau: „Ce să facem cu tine? Iar ai mancat ca o vrăbiuţă! Lasă că îţi luăm o …(nu ştiu ce) pe plajă.” Sinceră să fiu nu am înţeles exact ce voiau să îi cumpere, dar dacă era de pe plajă, maxim ce puteam să îmi doresc pentru acel copil, era să se fi referit la un porumb fiert şi nu la pufuleţi sau gogoşi, care oricum nu i-ar fi adus vreun nutrient. Asta este diferenţa între un părinte cu soluţii sănătoase şi unul fără: lipsa îngrijorării!

PS: Mai jos am pus o poză cu Larisia devorând pentru prima dată un shake, la 5 luni.

1

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.