Stau lângă fereastră cu o cană de ceai fierbinte în mână și privesc la viscolul de afară. Pe trotuar sunt fix 6 oameni care se luptă cu frigul și zăpada. Mașinile sunt doar câteva. Si locuim pe un bulevard destul de circulat în general,  și mai ales la această oră.

Îi compătimesc pe cei care trebuie să iasă azi din casă, cu mașina sau fără. Dar eu mă bucur de astfel de momente. Grădinița este închisă, soțul este liber azi, așa că eu pot sa savurez căldura din casă și să lenevesc. Am o scuză foarte bună.

Aceasta este una dintre situațiile care îmi aduc bucurie: să privesc din spatele geamului zăpada de afară, dintr-o casă călduroasă și confortabilă.

Dar astăzi am și un motiv de bucurie mult mai profund: prințesa noastră împlinește 4 ani. Am trăit până acum o perioadă extraordinară și am senzatia că viața noastră devine din ce în ce mai frumoasă.

Nu doar ea a crescut, dar și noi am crescut foarte mult. Noi am devenit niște adulți mai înțelepți, mai buni, mai stabili emoțional. Mă uit la fiica mea și nu-mi vine să cred ce experiențe am cu ea. Este, clar, mult mai bună decât noi. Am ajuns la concluzia că nu am ce să o învăț, ci doar trebuie să fiu foarte atentă și să îmi însușesc cuminte lecțiile pe care mi le predă ea.

Toate obstacolele pe care le-am întâmpinat până acum cu ea s-au rezolvat instant în momentul în care am mai evoluat eu o treaptă în dezvoltarea mea personală.

Am trecut mai ușor peste tantrumuri atunci când am reușit să fiu eu un părinte mai conștient și am reușit să îmi gestionez mai bine propriile trăiri. S-a adaptat la grădiniță în ziua în care am acceptat că tristețea și teama de separare sunt sentimente absolut firești, nu reprezintă un pericol vital pentru noi și amândouă le vom putea face față cu succes. S-a dezlipit de mine în momentul în care am avut eu încredere mai multă în mine şi în modul în care am făcut lucrurile cu ea. Așadar încheiem 4 ani de bucurii, de uimiri, de împliniri, de training intens de viaţă, presărat şi cu unele momente de confuzie, incertitudine, efort sau nereuşite (așa cum era şi firesc). Şi ştiu că drumul continuă la fel de intens, dar şi mai plin de lumină şi bucurie, pentru că suntem toţi 3 din ce în ce mai buni.

La mulţi ani, iubirea noastră! Suntem onoraţi şi îţi mulțumim pentru că ne-ai ales să îţi fim părinţi şi învăţăcei!

 

https://pixabay.com/

 

 

Articol scris de: Loredana Nan

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.