Doamne, ce bine este să ai o prietenă cu care ești pe aceeași lungime de undă, cu care să ai principii comune și care să mai aibă și copil de vârsta copilului tău!

Scrisesem aici cât de mult te ajută psiho-terapia în parenting și nu numai. Dar nimic nu este mai vindecător și relaxant decât o discuție cu o prietenă bună, care trece prin ceea ce treci și tu.

Să stai la un ceai sau o cafea și să întrebi: „Tu cum reușești să respecți un program?”, și ea să te întrebe: „Voi ce activități mai faceți?”. Și să vă așterneți la vorbă… Cu doi copii de nici 3 ani, este foarte mult spus „te așterni la vorbă”. El, prietenos și zglobiu, încearcă să o includă și pe ea în joaca lui și se cațără pe o scară sau sare în pat. Ea, ușor timidă, preferă să facă un puzzle și să își studieze forma mâinii într-un joculeț 3D. Apoi, invariabil, ea devine interesată de mașinuța lui, iar el își manifestă ambițios dreptul de proprietate. Până la urmă, el îi cedează cu generozitate mașina. Numai că și el își dorește mingea ei pufoasă, dar ea își manifestă simțul proprietății mult mai hotărât, așa că încep lacrimile, negocierile și, într-un final cedează și ea. Uh! Nici vorbă de discuție așezată între mame.

Dar tocmai de aceea este bine când mamele sunt prietene și au aceleași principii. Întâlnirea a fost ca o gură de aer proaspăt, fără stres și temeri legate de „ce va crede despre mine?”.

Cum s-a terminat schimbul de experiență? Ehee! Mai pe seară, la telefon, în timp ce ea striga să o țină maică-sa în brațe și el cerea mâncare.

Cu toate acestea, nimic nu se compară cu o discuție așezată și eliberatoare pe care o ai cu o prietenă bună! (atât cât se poate cu doi copii mici) ?

20170103_125909

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.