E dimineață, afară plouă… plouă… plouă. În casă e cald și bine. De câteva zile sunt călduțe și caloriferele. Atmosfera s-a schimbat imediat în casă. La meteo, Busu vorbește despre coduri galbene și portocalii, știrile anunță gări blocate din cauza apei acumulate si drumuri închise din cauza prăbușirii de stânci. Sunt situații, dar trebuie să încercăm să ne păstrăm optimismul.

Deocamdată eu mă concentrez pe startul unei zile excelente. Am în față două căni: una cu shake de cappuccino și de fursecuri și frișcă, iar cealaltă cu ceai fierbinte. Sigur o să am energie și vitalitate ca să fac față unui copil gata să exploreze toată ziua.

Acestea sunt unele dintre momentele mele preferate: când afară este urât, iar în casă este confortabil. Sunt recunoscătoare pentru modul în care pot să le savurez acum, împreună cu fiică-mea: ieri am făcut clătite, am sărit în pat (mai mult ea), ne-am jucat cu animăluțele, cu păpușile, am scris (mai mult eu), ne-am jucat cu mingea și am făcut o baie fierbinte (mai mult ea).

Azi vom ieși afară după prânz. O să o îmbrac gros și cu cizme de cauciuc, ne înarmăm cu umbrele și vom merge să ne distrăm prin băltoace.

Acum, dimineață, vom rămâne în casă și voi meșteri la puloverul meu, pe care nu pot să îl fotografiez deocamdată.

Săptămâna asta Larisia a desenat pentru prima oară o față zâmbitoare. În vară a învățat să deseneze soarele. De abia aștept să depășim complet faza asta cu desene formate exclusiv din linii.

Mă gândesc la organizare și disciplină. Toate acestea presupun un anumit efort pentru a le face parte din viața ta. Dar beneficiile se traduc într-o viață aflată într-un grad mai mare de control, mai multă ordine în casă și în viață, mai multe realizări, mai mult timp liber și, într-un final, mai multă libertate.

Citatul săptămânii: „Fie suporți chinul disciplinei, fie chinul regretului.” – Jim Rohn

Vă doresc o zi minunată!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.