Sursa foto: www.pixabay.com

… ca o coală albă ce abia așteaptă să fie scrisă cu cele mai frumoase poveşti.

Bine v-am regăsit în 2018! La mulţi ani! Sper că aţi avut niște sărbători exact așa cum vi le-aţi dorit, iar surprizele au fost doar dintre cele plăcute.

Pentru început, eu vă urez un an excepţional! Să aveți sănătate, bucurii, împliniri, linişte şi echilibru! Familia să vă fie alături sănătoasă şi voioasă, iar banii să vină uşor şi mulţi!

Întotdeauna în primele zile ale anului eu simt nevoia să fac bilanțul anului care tocmai s-a încheiat şi să îmi fac planuri pentru anul care vine. După o perioadă în care toată lumea aproape abuza cu strictețea planurilor de început de an, am observat că acum se conturează o tendinţă de a renunţa la stabilirea de obiective.

Recunosc că nu am ratat perioada în care şi eu îmi făceam un plan de acţiune detaliat, cu vise, dorinţe, termene de îndeplinire şi modalităţi de acţiune. Era cam extrem, într-adevăr, pentru că, în acest mod, este imposibil să iei în calcul şi neprevăzutul. Apoi este imposibil să nu fii dezamăgit când lucrurile iau o altă turnură faţă de ceea ce ai planificat.

Cu toate acestea eu nu pot trece în cealaltă extremă şi să mă las în voia sorţii. Mie chiar îmi place să fac planuri. Chiar îmi place să îmi fac tabla de vise, să caut poze pe internet, să le decupez şi să le lipesc pe un carton, apoi să le pun undeva la vedere pentru a mă inspira pe parcursul anului. Multe dintre aceste vise puse în imagini mi s-au îndeplinit.

Unele sunt încă în aşteptare, dar nu mă deranjează acest lucru. Ştiu că unele lucruri necesită timp până vor deveni realitate, sau poate chiar se vor materializa într-o formă neaşteptată pentru mine.

Deşi experienţa m-a învăţat că strategiile stricte nu sunt eficiente şi sunt generatoare de frustrări, totuşi la vise nu voi renunţa.

Dacă ultimii 4 ani au fost despre familie şi copil, anul acesta va fi şi despre mine.

În primul rând îmi voi hrăni visul de a scrie, pe care l-am avut încă din copilărie. Mă voi ocupa de blog așa cum simt şi cum mă pricep, fără să mă mai frustrez sau descurajez.

În al doilea rând voi reveni în viaţa profesională. Aici am opţiunile deschise deocamdată.

În al treilea rând mă voi ocupa de sănătate, siluetă şi nutriţie. La acest capitol am început de anul trecut. Vă voi scrie separat despre lupta mea pe această direcţie, despre lecțiile învăţate şi despre victorii.

Acestea sunt cele 3 mari obiective ale mele pe anul acesta. Promit să vă povestesc fix peste un an ceea ce am reuşit să fac.

O să închei cu un bilanț al blogului, pentru că pe 2 ianuarie acesta a împlinit 2 ani. Ieei! 🙂

Aveam senzaţia că am scris mai puţin anul acesta, dar, uitându-mă pe statistici, am observat că am scris un număr aproape egal de articole în cei doi ani. Şi, din ciclul „Dacă doriţi să revedeți…”, o să fac şi anul acesta un clasament al celor mai citite articole.

Pe locul 3 a coborât articolul „Ce ruşine!” , care era pe locul 2 anul trecut. Se pare că, din păcate, trăirile mele descrise în articol sunt emoţii pe care le simțim mulţi dintre noi în viaţa de zi cu zi.

Pe locul 2 se află un articol de anul acesta: „De ţinut copiii ocupaţi într-o zi ploioasă„. E clar că mamele care au copii destul de mici cât să te solicite aproape non-stop la joacă, au nevoie de inspiraţie pentru activitățile zilnice.

Iar pe locul 1 a rămas articolul care a ocupat acest loc şi anul trecut: „Cum a fost înțărcarea blândă la noi„. Într-adevăr este un moment delicat şi dificil în viaţa unei mame şi mă bucur că experienţa mea a fost de folos şi altor mame în anul care a trecut.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă vizitaţi în acest spaţiu în care îmi pun la vedere gândurile şi trăirile, şi îmi doresc ca anul acesta să vă aduc mai multă bucurie şi inspiraţie cu poveștile şi experiențele mele.

 

Articol scris de: Loredana Nan

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.