Îmi povestea cineva deunăzi, o doamnă extraordinară, medic de profesie, de ce ea nu are nici o îndoială că există Moş Crăciun. În urmă cu 19 ani, când fetiţa ei avea doar vreo 7 luni, ea era un tânăr medic rezident la un spital, cu un salariu foarte mic. Soţul era student în ultimul an la medicină şi ea căuta cu înfrigurare o soluţie pentru a-i face un cadou de Crăciun fetiței ei. Era în drum spre spital şi își tot calcula şi recalcula salariul pe care urma să îl ridice, nereuşind nicicum să strecoare şi o mică jucărie pentru fetiţă. Încerca să se consoleze cu ideea că este mică şi că oricum nu va ţine minte. Cu toate acestea, nu putea accepta nicicum situaţia şi spera că va găsi totuși o soluţie.

Când a ajuns la spital, i-a găsit acolo pe niște reprezentanţi ai unor ONG-uri ce veniseră cu jucării pentru copiii din spital. O doctoriţă mai în vârstă i-a chemat şi le-a spus că au o colegă cu copil mic care ar avea nevoie de o jucărie. Şi uite așa, eroina noastră s-a ales cu un cadou frumos pentru fetiţa ei, deşi nu avea idee cum va face asta. De atunci ea nu are nici o îndoială în privinţa existenţei lui Moş Crăciun.

Şi oare sărbătoarea Crăciunului nu este despre bucuria darului (primit sau oferit)? Chiar şi în sens religios, nașterea lui Isus a fost un dar pentru omenire, apoi Cei trei magi i-au adus daruri pruncului nou născut. Dar eu cred că putem merge şi mai departe de atât. Viaţa noastră însăşi este un dar. De ce să nu cerem maxim de la ea? De ce să ne punem singuri limite pentru ceea ce merităm sau nu? Şi nu mă refer aici la bunurile materiale, deşi nici acestea nu sunt limitate.

Daca ne dorim o familie frumoasă şi fericită, asta putem avea. Dacă ne dorim un trai tihnit, simplu şi fără cine ştie ce extravaganze, asta putem avea. Dacă vrem iaht în Caraibe, atunci asta putem avea. Dacă ne dorim o şcoală mai bună pentru copiii noştri, atunci asta putem avea. Dacă ne dorim o casă nouă, ultra-modernă, dotată cu cea mai înaltă tehnologie şi construită după ultimile standarde ecologice, atunci asta putem avea. Important este ca, atunci când trebuie să luăm decizii sau să facem alegeri, să credem cu tărie că putem avea tot ce ne dorim în această viaţă, oricât de imposibil ar părea, şi să nu cerem „la mişto” doar niște şosete şi chiloţi.

Vă las să urmăriţi mai jos un filmuleţ, de fapt o reclamă a unei companii de zbor canadiene, pe care o revăd cu emoţie în fiecare an, pentru că ilustrează perfect ideea de mai sus. De prea multe ori cerem prea puţin de la viaţă pentru că nu credem că e posibil sau pentru că nu credem că merităm mai mult.

Vă doresc un Crăciun vesel şi plin cu cele mai bogate şi mai incredibile daruri!! (exact acelea pe care vi le doriţi 🙂 )

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.