Gata cu negativismul! Astăzi vă invit să visăm. Îmi place foarte mult acea vorbă care spune că marea fericire este, de fapt, un cumul de mici bucurii zilnice. În acest context m-am gândit să scriu aici lista mea cu lucruri ce îmi fac plăcere, grupate pe anotimpuri, pentru a mă inspira în momentele în care parcă nimic nu mă mulţumeşte.

1. Îmi place primăvara când este suficient de cald încât să te îmbraci subţire, dar suficient de răcoare încât să nu simţi disconfortul căldurii.

2. Pozele făcute primăvara, în natură, au cel mai frumos şi mai crud verde pe care poţi să îl surprinzi, iar lumina evidențiază foarte bine contrastele. Eu ies cel mai bine în pozele făcute primăvara 😛

Sursa: https://pixabay.com/ro

3. Undeva, la hotarul dintre primăvară şi vară, ne întâlim cu cireşele. Ador cireşele!

4. Vara ai şansa, în nopțile foarte senine, să ai una dintre cele mai impresionante experienţe vizuale: cerul înstelat. Te face să conştientizezi cât suntem de mici în imensitatea universului şi că, probabil, nu suntem singuri pe aici.

5. Vara mergem la mare. Apa, briza, nisipul, țipetele pescărușilor … mmhm!

6. Tot vara mâncăm roşii cu brânză şi pepene roşu. Nici o mâncare nu le egalează.

7. Toamna mă încântă cu gama de culori pe care o îmbracă pădurea. Mi se pare de neratat o excursie la munte în octombrie.

Sursa: https://pixabay.com/ro

Iarna! Ah, iarna! Aş scrie un articol separat despre ea.

8. Iarna avem Crăciunul, sărbătoarea mea preferată, cu decorațiunile în culori calde, cu surprizele de sub brad, cu mall-uri şi străzi decorate şi muzică specifică.

Sursa: https://pixabay.com/ro

9. Iarna ne aduce zăpada (din ce în ce mai târziu, din păcate). Mă bucur ca un copil, chiar şi acum la 40 de ani, când dă prima zăpadă, când mă dau cu sania pe derdeluș, sau când fac un om de zăpadă.

10. Iarna ne aduce ziua de 1 ianuarie. Ador această zi. Întotdeauna simt o energie specială, a începutului, a speranţei că urmează încă o şansă pentru lucrurile care nu mi-au ieşit până acum.

11. La sfârșitul iernii ne-a fost dăruită fetiţa noastră, așa că am un nou motiv de bucurie.

Alte lucruri care îmi plac şi nu au legătură cu anotimpurile …

12. Îmi place la nebunie să savurez dimineaţa un shake Herbalife, fierbinte cu măr copt şi scorţişoară, sau unul de fursecuri şi frişcă cu fulgi de ovăz şi stafide, alături de un ceai energizant.

Sursa: https://pixabay.com/ro

13. Să mergi la o petrecere până spre dimineaţă şi a doua zi, când te trezeşti, să te întâlneşti din nou cu cei cu care ai petrecut şi să beţi o cafea împreună.

Sursa: https://pixabay.com/ro

14. Să citeşti o carte atât de bună încât nu o poţi lăsa din mână, deşi mori de somn şi a doua zi trebuie să te trezeşti devreme.

15. Să participi la un eveniment pe un stadion. Nimic nu se compară cu atmosfera şi sinergia simţite într-o astfel de conjunctură.

16. Îmi plac zilele când afară plouă, iar eu nu trebuie să ies din casă şi pot privi ploaia pe geam, de la căldură.

17. Salivez numai la ideea de a mânca o amandină 🙂

Simt că aş putea să tot scriu așa lucruri care îmi plac. Dar, mă opresc aici şi vă invit pe voi să completaţi, la comentarii, ce lucruri simple vă aduc bucurie.

 

  1. Momentul in care vezi curcubeul!

    Sau cand miroase a iarba proaspat taiata!!

    Cand mergi la munte prin padure si simti aerul puternic, simti natura si puterea ei!

    Cand primesti rezultatul unui examen si e cel pe care il doreai! 🙂

    Cand vezi un rasarit de soare!

    Cand vezi sau auzi ceva super- comic care te face sa razi si nu te mai poti opri!! 😀 😂

  2. Sună foaaarte interesant punctul 12. 😀
    Acum, în timp ce scriu aici, savurez cafeaua în aerul răcoros al dimineții și acesta e unul din momentele mele preferate.
    Și da, și eu cred în mici bucurii ale vieții că acestea ne fac fericiți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.